Grecia     Zakynthos

Zakynthos

Hoteluri Zakynthos in Grecia. Alege ofertele dorite in functie de hotel.

Citeşte mai mult despre Zakynthos

Prezentare Zakynthos

imagine oferte Plaja Navagio Zakynthos.Zakynthos este considerata cea mai frumoasa dintre insulele ionice si mai este numita Insula Artelor,foarte cautata pentru excursii Grecia 2013, locuita in vremurile zeilor de Artemis si de Apollo. Nu stim cat de adevarat este acest mit, insa Zakynthos a dat culturii grecesti cateva dintre cele mai importante figuri literare ale sale: poetul national grec Dionysios Solomos (cel care a scris Oda Fericirii, care este acum imnul Greciei) dar si a lui Hugo Foscolo si Xenopoulos. Din aceasta cauza, dar nu numai, activitatea culturala a insulei a fost intotdeauna una ridicata. Localnicii se mandresc cu muzica lor traditionala incantatoare, cu un trecut bogat si plin de patos si cu o natura care le ofera intr-adevar un decor extraordinar pentru poezie si arta,care asteapta cu bucurie turistii care doresc sa-si petreaca vacantele si sejururile aici.

Insula a fost descoperita de , fiul lui Dardanos – regele Troiei (care i-a dat si numele) a fost stapanita de Ulysse, regele Itakai, si apoi ocupata apoi pe rand de aproape toate popoarele riverane Marii Mediteraneene, acestea influentandu-i dezvoltarea si lasandu-si amprenta asupra culturii, arhitecturii si a stilului de viata.

Plaje lungi cu nisip fin, apa albastra trasparenta aproape, pesteri la nivelul marii si golfuri paradisiace strajuite de stanci abrupte - toate fac din insula Zakynthos un loc preferat si cautat de turistii din intreaga lume pentru sejururi. La fel ca ofertele in Rhodos,ofertele in aceasta insula in 2013 sunt foarte variate. In ciuda faptului ca in sezon unele plaje sunt destul de aglomerate, agentiile de turism si hotelurile din zona fac tot posibilul sa ofere excursionistilor o larga varietate de modalitati de petrecere a timpului liber: de la concerte, seri de karaoke, seri traditionale grecesti, pana la excursii pe insula sau croaziere pe mare in cautarea frumoaselor testoase Caretta Caretta, specie unica si ocrotita prin lege.

Capitala insulei este orasul cu acelasi nume (sau Zante) un orasel mic de circa 17000 locuitori, presarat cu piete micute pavate,statui si biserici pitoresti.Alege o excursie de vis sau o vacanta in Zakynthos daca iubesti plajele mirifice si apa cristalina.

Citeşte mai mult despre Zakynthos