Grecia     Rhodos

Rhodos

Sejururi si excursii in Grecia. Cele mai bune oferte pentru insula Rhodos.

Citeşte mai mult despre Rhodos

Prezentare Rhodos

Sejururile sau vacantele in Rhodos la fel ca restul de oferte in Thassos sau Santorini nu pot fi decat fascinante prin bogatia culturala a acestei insule la taramul intre mit si realitate.

imagine oferte Rhodos.

Oferte Rhodos 2014

O legenda foarte veche spune ca Zeul Soare a arunca in mare aceasta insula, numind-o dupa propria sa fiica: Rhodes. Din aceasta cauza, si pentru ca aici se gasea celebra statuie inalta de 30 de metri a zeului Hellios (colosul din Rhodos – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice), insulei Rhosos i sa mai spune si Insula Soarelui.Este cea mai mare si cea mai vizitata dintre insulele ale arhipelagului Dodecanez. Se mandreste cu un port frumos strajuit de cerbi mandrii, cu orase pline de istorie si cultura, cu mituri si povesti care i-au dus faima peste mari si tari si bineinteles cu plaje cu nisip fin populate in fiecare sezon estival de milioane de turisti veniti in excursii in Grecia.

Orasul Rhodos din partea nordica a insulei inglobeaza elemente medievale si moderne, si este deosebit de elegant: plin de parcuri si piete. De remarcat este insa cetatea contruita de Cavalerii Sfantului Ioan, cetate locuita si stazi, in centrul careia se gaseste Castelul Maestrului Ordinului. Veche cetate, pavata in alb si negru, cu mici piatele venetiene si fantani frumoase este de departe cea mai mare atractie turistica a orasului. Alte cetati sau situri arheologice care merita cu siguranta vizitate de turisti sunt oraselele rodice Lindos si Philerimos precum, situl Kamiros sau castele din Kritinia si Monolithos.

Excursii si vacante in Rhodos Grecia

Statiunea cea mai populara si mai aglomerata din Rhodos in ultimii ani, dar si in 2013 este Faliraki, si asta datorita faptului ca oferta turistilor veniti in sejur o gama larga de distractii, activitati, hoteluri placute, restaurante si cluburi,magazine si buticuri de suvenire.Bineinteles printre turisti sunt populare sporturile acvatice, in special scufundarile, croazierele in jurul insulei dar si ciudatenile naturale pe care insula le ofera, cum este celebra Vale a Fluturilor,unde in fiecare an rasina emanata de un anumit tip de copac atrage o colonie de cateva milioane de fluturi. Tot o curiozitate o reprezinta si cerbul rodian, emblema a orasului si animal ocrotit, despre care se apune ca a fost introdus artificial in ecosistem pentru a proteja insula de serpi, care se gaseau in trecut din abundenta.

Citeşte mai mult despre Rhodos