Grecia     Kos

Kos

Oferte sejururi si excursii in Grecia. Oferte pentru insula Kos.

Citeşte mai mult despre Kos

Prezentare Kos

imagine excursii in Kos Grecia.Kos este una dintre cele mai populare insule grecesti,beneficiind de plaje cu nisip,o istorie bogata si o viata de noapteintensa si activa. Multa lume viseaza la excursii in Kos.Este localizata in partea sudica a marii Egee si face parte din Arhipelagul Dodecanez. Infrastructura turistica este foarte bine dezvoltata, dovada fiind si faptul ca in timpul verii populatia insulei se dubleaza, odata cu sosirea turistilor de pretutindeni in vacante si sejururi.In centrul acestei insule, se afla orasul care ii poarta numele si cel mai mare port, combinand o arhitectura venetiana cu influente otomane si moderne.Cei care viziteaza aceasta insula aleg si ofertele in Riviera Olimpului sau alte zone invecinate.

Aceasta zona a fost profund influentata de cultura romana sub ocupatia careia as-a aflat o vreme indelungata, turistii punand vizita numeroase fortificatii, amfiteatre, cetati si vile in acest stil, imbinandu-se cu cele apartinand stilului grec. Acestea sunt presarate atat in orasul Kos, cat si in satele mici si pitoresti care impanzesc insula.

Un fapt istoric interesant legat de multele locuri pe care le puteti vizita pe aceasta insula se refera la copacul lui Hipocrate din orasul Kos, sub care, se spune ca parintele medicinei isi invata ucenicii tainele vindecarii. Insula mai este de altfel numita si “insula lui Hipocrate”.

 

Citeşte mai mult despre Kos