Egipt     Marsa Alam

Marsa Alam

Oferte sejururi si excursii Marsa Alam (Egipt)

Citeşte mai mult despre Marsa Alam

Prezentare Marsa Alam

Marsa Alam Scufundari

Diving in Marsa Alam

Marsa Alam este un sat pescaresc care se afla in plina dezvoltare turistica. Marsa Alam este situat în apropiere de Tropicul Cancerului unde Deșertul Arabiei intalneste Marea Roșie și are aspectul unui paradis tropical cu palmieri, mangrove si recife de corali impresionante. Situate intre mare si desert, complexele hoteliere oferă un nivel de confort ridicat și diverse facilități de petrecere a timpului liber. Situat la 790 km sud de Cairo, de la deschiderea aeroportului internațional în 2001, acest mic sat pescaresc a devenit o noua destinatie de top pentru amatorii de scufundări in Marea Rosie.

Marsa Alam se află la intersecția dintre drumul de la Edfu la vest și soseaua construita de-a lungul coastei Mării Roșii. Satul în sine este un mic port pescaresc cu cateva magazine alimentare și restaurante.

Pentru o lungă perioadă de timp turiștii au fost cazați în taberele de inspiratie beduina dotate cu toate facilitățile moderne. Acum, hoteluri de lux se întind de-a lungul a peste 80 de km de coasta, de la Port Ghalib, în nord, până la Wadi El Gemal National Park, în sud.

Deschis în decembrie 2005, Port Ghalib Marina oferă facilități pentru până la 1000 de ambarcatiuni. Port Ghalib tinde să devină cel mai important port de yachting în Orientul Mijlociu. Distanta mica de aeroport a convins operatorii hotelieri sa deschida unități de cazare in Marsa Alam, in stilul somptuos al hotelurilor din Orientul Mijlociu.

Zonele de scufundari din Marsa Alam se număra printre cele mai atractive din Marea Roșie pentru scafandrii experimentati, dar si pentru incepatori, laudandu-se cu recife de corali si gradini subacvatice bine conservate.

Citeşte mai mult despre Marsa Alam