Egipt     Hurghada

Hurghada

Oferte excursii și sejururi în Hurghada (Egipt)

Citeşte mai mult despre Hurghada

Prezentare Hurghada

Hurghada este fara indoiala statiunea preferata a egiptenilor, dar si a vizitatorilor din întreaga lume iubitori de soare, mare și scufundări.

Nu cu multa vreme in urma, Hurghada a fost nimic mai mult decât un mic sat de pescari și un șantier naval modest, ignorat de restul lumii, inclusiv de egipteni. De fapt, doar în ultimii zece ani, Hurghada a evoluat într-un oraș de 35.000 de locuitori, devenind cea mai populara stațiune de litoral din Egipt.

Hurghada este o statiune de aproximativ 40 km de-a lungul coastei Marii Rosii,cu plaje de nisip lungi si late, apa limpede si calda si hoteluri pentru toate gusturile si buzunarele. Este statiunea cu cea mai mare rata de dezvoltare din Egipt si primeste anual peste un million de vizitatori, numarul acestora crescand in fiecare an, odata cu dezvoltarea infrastructurii hoteliere. Climatul este desertic, cu o umiditate deosebit de scazuta, insa datorita brizei, vremea se poate racori. Temperaturile pot ajunge la 38 grade C in timpul verii, iar iarna pana la 26 grade C, favorizand un aflux de turisti constant.

Din punct de vedere al organizarii spatiului, statiunea este formata din 3 zone: El Dahar, sau  zona veche, cuprinzand principalele cladiri administrative, renumitul bazar, si statia de autobuze; Sakalla in partea moderna a statiunii, cu numeroase hoteluri de-a lungul coastei, toate in stil oriental si El Korra – partea cea mai recenta, unde se pot vedea inca hoteluri in constructie. In aceasta zona a Egiptului s-a dezvoltat, poate cel mai bine din lume turismul “all inclusive”. Prin acest concept de masa, hotelul incearca sa ii ofere turistului oportunitati si facilitati astfel incat acesta sa nu fie nevoit sa paraseasca deloc incinta: majoritatea hotelurilor au plaja lor proprie, restaurante, piscine, magazine, terenuri de joaca, baruri, sau chiar mici teatre si

imagine oferte Hurghada.

Oferte in Hurghada

gradini zoologice. Pot fi intalniti astfel turisti de toate varstele la fel ca in restul de oferte Egipt, familii intregi sau cupluri in luna de miere, toti bucurandu-se de sejururi complete, cum doar aici se pot gasi.

In plus se organizeaza aproape tot timpul in 2014 excursii la insula Giftun, renumita pentru excelentele sale gratare de peste sau pentru scufundari de suprafata, pana la ramasitele Muntilor de Porfir, caravane pe camila sau cu masini de teren pana la satele de beduini din desert, sau croaziere pe insulele invecinate: Insula Shadwan, Shaab Abu Shiban, Shaab el- Erg, Abu Ramada, Sharm el- Arab, Abu Mingar. Hurghada se mandreste cu o viata de noapte active, numarose cluburi deschizandu-si portile in fiecare noapte pentru turistii avizi de distractie.

Insa cea mai importanta resursa a statiunii Hurghada, este cu siguranta bogatia marina, care aduce aici scufundatorii si iubitorii de sporturi acvatice din toata lumea. Poti face : windsurfing, navigatie, pescuit la adancime, inot si, mai presus de toate, scufundari de adancime si de suprafata, pentru ca Marea Rosie ofera adevarate gradini subacvatile: frumusețea și diversitatea lumii submarine, mii de specii de pești, sute de feluri de corali, dar și apa calda a marii, atrag iubitorii ai lumii marine de pe toate continentele. Poti incepe cursurile de scufundari Egipt acreditate international cu mai putin de 200 USD in 2012 la unul dintre numeroasele centre din statiune, sau poti admira reciful de la bordul unui submarin sau al unei barci cu fundul de sticla. Ba mai mult. muzeul de bilogie marina precum si uriasul acvariu din Dahar te vor familiarize cu multitudinea de specii inainte sa le admiri pe viu.

Putine din recifele de corali sunt accesibile direct de la țărm, deci cu siguranta merita sa faci o excursie de o zi pe mare. Diversi furnizori locali ofera acest tip de excursie, iar una dintre cele mai populare destinatii de acest gen sunt Insulele Giftun. Insulele se afla intr-o zona protejata, iar accesul este restricționat. Deseurile si apa reziduala sunt colectate de nave special echipate.

Avantajul imens al Mării Roșii este că vizitatorii se pot bucura de frumusețea lumii marine echipati cu nimic mai mult decat echipamentul de snorkelling. Desigur ca spectacolul va fi mai impresionant daca vizitatorii vor purta echipament de scufundari.

Citeşte mai mult despre Hurghada

Pagina 1 din 212